Huis van het Kind

Huis van het Kind is een samenwerkingsverband door een aantal welzijnsorganisatie met betrekking tot zorgregio Ieper over kinderen en opvoeden. Voor alle recente nieuws en activiteiten kun je terecht op de Facebookpagina van het Huis van het Kind zorgregio Ieper.

Heb jij vragen rond de opvoeding van je kleine spruit, je opgroeiende tiener,  de gezondheid van je kinderen, opvang in de buurt, vrijetijdsbeleving in je gemeente, het onderwijsaanbod in je buurt? Of heb je gewoon nood aan een luisterend oor?  Loop dan even binnen bij één van onze antennepunten of maak een afspraak!

Dienst Welzijn Ieper Ter Waarde 1 - 8900 Ieper 057/451600 huisvanhetkind@ieper.be
CAW Centraal West-Vlaanderen Maloulaan 43 - 8900 Ieper 057/220930 onthaal@cawcentraalwestvlaanderen.be
Vrij CLB Bukkersstraat 38 - 8900 Ieper 057/216048 info@clb-ieper.be
Kind & Gezin Ter Waarde 20 Bus 1E - 8900 Ieper 078/150100 http://www.kindengezin.be/formulieren/contact.jsp
Ouders Steunen In Opvoeden   057/226289

OSiO@votjeugdhulp.be

Hieronder kun je alvast wat nuttige info vinden:

Deze site biedt ouders en andere opvoedingsverantwoordelijken een waaier aan opvoedinformatie in dossiers, filmpjes, vaak voorkomende vragen en antwoorden, een kaart met contactgegevens van organisaties waar je terecht kunt voor opvoedingsvragen, een kalender met activiteiten in je buurt.

Kind en Gezin is een agentschap van de Vlaamse overheid. Het heeft de opdracht om actief bij te dragen tot het welzijn van jonge kinderen en hun gezinnen door allerhande dienstverlening (vaccinaties, opvoedingstips,...) zowel thuis als in de consultatiebureau's van Kind en Gezin.

De Gezinsbond zet zich in voor alle gezinnen in Vlaanderen en Brussel en verdedigen de belangen van de gezinnen. Kinderen komen op de eerste plaats. Ze ijveren voor blijvende erkenning en waardering van het gezin als hoeksteen van onze samenleving.

Ouders die merken dat het met de opvoeding van hun kind niet zo vlot loopt, hebben vaak nood aan een klankbord. Iemand die hen begrijpt, maar die ook een antwoord kan bieden op vele vragen. Dat is wat de Opvoedingslijn wil zijn! 

Contact